Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 
Ungerska Riksförbundet
 

SMOSZ felhívás az iszapkárosultak megsegítéséért

 

SEGÍTSETEK, HOGY SEGÍTHESSÜNK!!!!!
 
Gondolom, Mindnyájan értesültetek arról, hogy az ajkai alumínium-feldolgozó üzem salaktárolójának gátszakadása rendkívüli és maradandó ökológiai károkat okozott.
 
A „vörös veszedelemként” emlegetett iszapáradat falvakat sodort el, számtalan áldozatot követelt és nagyszámú sérültet hagyott maga után.
 
Országos szövetségünk, gyorssegélyként, 10 ezer koronát utalt át a bajba jutottak számára.
 
Mivel az iszapnak ma még felbecsülhetetlen káros következményei vannak, tisztelettel kérek, minden egyesületünket és tagtársunkat, hogy lehetőségeihez mérten, adományával járuljon hozzá a károk enyhítéséhez.
 
A Svédországi Magyarok Országos Szövetsége felvette a kapcsolatot a magyar kormánnyal, kérve, hogy ajánljon egy olyan kedvezményezettet, hogy adományaink nyomon követhetőek legyenek. Közvetlen kapcsolatunk van a térség önkormányzataival is, és ígéretünk arra, hogy a támogatás felhasználásáról, részletesen elszámolnak és beszámolnak.
 
A tavaszi, árvízi gyűjtési akciónk kapcsán, többen megkérdezték miért nem a Duna TV felhívásához, csatlakoztunk.
 
A válasz a következő volt:
 
Országos szövetségünk egy korábbi döntés alapján, minden gyűjtés alkalmával olyan kedvezményezettet keres, akire egyrészt ajánlást (garanciát) kapunk a magyar kormány részéről, másrészt adományunkat az utolsó fillérig ( őréig) felhasználják, és erről részletes elszámolást kapunk.
 
(Tudni kell, hogy minden segélyszervezet - a svéd szervezetek is!!! - min. 40 %-os adminisztrációs költséggel dolgozik, ezek szerint, 100 korona adományból min. 40 korona adminisztrációra és működési költségre megy. Mi úgy véljük, hogy az adomány teljes egészében a károsultak javára fordítandó és tartozunk annyival az adakozó tagságunknak, hogy erről részletesen elszámoljunk).
 
Természetesen mindenkinek szíve-joga, hogy oda adakozzon, ahova jónak látja, de a fent említett érveinket, kérlek, fontoljátok meg.
 
Az adakozók névsorát és az elszámolást közzé tesszük a Híradóban, ill. a Híradó online lapján.
 
Remélve, hogy kérésünk meghallgatásra talál,
 
tisztelettel és barátsággal üdvözöl Benneteket –
 
Bihari Szabolcs,
a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének elnöke
 
Ui.: adományaitokat a következő számlaszámra küldjétek:
 
Pg 441 40 44-0
 
Az utalványra a nevetek mellett, írjátok rá, hogy „VÖRÖS ISZAP”
 
Mullsjö/Stockholm 2010.10.07. SMOSZ - Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 

Támogatóink

 

Stockholmi Magyar Nagykövetség