Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 
Ungerska Riksförbundet
 

A svéd televízióban beszélt a SMOSZ sajtószóvivője

A Svédországi Magyarok Országos Szövetsége mély aggodalommal követi a Magyarországban kialakult válságos helyzetet. Mária Politidou, a SMOSZ sajtószóvivője szeptember 21-én, a Svéd Televízió 2 csatornáján, élő adásban beszélt (.mpg fil 129 Mb) az elmúlt napok eseményeiről Budapesten, a "Jó Reggelt Svédország" című műsorban. 
 
Mária, a vele készített interjúban részletezte a Magyarországon fennállt rendkívüli helyzetet, rámutatva, hogy az egész ország, a magyar miniszterelnököt leleplező hangfelvétel után, komoly morális válságba került. Válaszolva az SVT munkatársnőjének kérdéseire, a folytatásban, részletezte az ország súlyos gazdasági helyzetét és elmondta, hogy ez függvényben van a magyar társadalom komoly strukturális problémáival, az óriási kötségvetési hiánnyal. Leszögezte: "A nép elvesztette bizalmát a politikusokban, elveszítette bizalmát a miniszterelnök és kormánya iránt."
 
Kihangsúlyozta, a tüntetések békés és demokratikus jellemét, s arra hívta fel a svéd média figyelmét, hogy pont erre kell, hogy összpontosítson, amikor készíti tudósításait, annak céljából, hogy a svéd közvélemény így egy valós és hiteles képet tudjon alkotni. Már másfél éve annak, hogy a nép elégedetlensége egyre növekszik, és a kormányfő hazudozásának a leleplezése ezt az elégedetlenséget, csak fokozta. A hangfelvétel nyilvánosságra kerülését követően kirobbant a düh. A magyar nép jogosan tiltakozik és jogosak követeléseik amikor arra szólitja fel a kormányt és a válságot nagyban előidéző miniszterelnököt, hogy mondjon le, hogy így megteremtse a politikai kibontakozásnak a lehetőségét.
A május 26-i beszéd vasárnapi sugárzása óta az ország az elmúlt 16 év legsúlyosabb válságát éli.
 
A magyar szöveg változatát írta és szerkesztette Kormos László
SMOSZ - Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 
Előzmények:   » Gyurcsány Ferenc balatonöszödi beszéde (.mp3) Előre figyelmeztetünk mindenkit a trágár beszédre!
 
Előzmények:   » Hör ministern erkänna lögnerna (Svt.se) Előre figyelmeztetünk mindenkit a trágár beszédre!

Támogatóink