Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 
Ungerska Riksförbundet
 

 

Tisztelt olvasók világszerte! A SMOSZ figyelemmel kíséri a Kárpát-medence magyarságának sorsát. 1999 húsvétján 97.000 svéd koronát nyújtott át az árvízsújtotta kárpátaljai Tiszabökény község polgármesternöjének az egészségügyi otthon és az óvoda felépítésére. A 2001-ik évben a megtörtént árvizek hírére a gyűjtés újra beindult. 2001. októberig 48 840 kr gyűlt össze. A 2000-ik évből áthozott 31 490 kr összesen 80 330 koronát jelentett. A 2001-ik évben 46 000 koronát juttatott el így adományként a Tiszabökény kárpátaljai falucskába a SMOSZ. Ebből az adományból így hozzájárult egy közösségi faluház újráépítéséhez. Ezt az adományt a múlt évben, a SMOSZ két tagja adta át Homoki Mária tiszabökényi polgármester asszonynak. 1999-ik évben 31.000 svéd koronával támogatta a Duna TV müködését. 5.900 koronával járult a horvátországi Szentlászló lerombolt református templomának a helyreállításához.

 
A 2001-évben 12.000 koronával támogatta a Duna TV müködését. Orsódy Judit a Duna Televizióért Alapítvány titkára, a mult évi adományozás atvételénél, megköszönve a svédországi magyarság nemes adományozását, elmondta, hogy a korábbi átadott összeget, 30 darab parabola készlet vásárlására fordította a Duna TV, amelyet a Kárpátalján különböző közösségi helységekben szereltek fel.
 
Jelenleg a Kárpát-medencei természeti csapások károsultjainak megsegítésére folyik gyűjtés.
Hozzájárulásokat/adományokat a Svédországi Magyarok Országos szövetségének gyűjtőszámlájára a következő számlára (bankgiro) lehet küldeni:
 
- Ungerska Riksförbundet - 
 
BG 154-8794 számú (bankgiro)számlára.
 
A befizetőlapon kérjük írják fel az adakozás célját: 
 
- Kárpát-medencei természeti csapások károsultjainak segítése, vagy
- a "Híradó" támogatására (a nyomdaköltség és a postázás költségeink támogatása), vagy
- a Svédországi Ifjúsági Központ (Hälleberga) támogatására, vagy
- a SMOSZ tevékenységének támogatására.
 
 
A SMOSZ ezúttal is még egyszer köszönetét fejezi ki, minden, a segítségben résztvevő magyar nemes adományozását. 
 
 
További információkkal szolgálhat: Aluuan Gabriella
 
E-mail küldés a gyűjtésekkel kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
 

 

Támogatóink

 

Stockholmi Magyar Nagykövetség