Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 
Ungerska Riksförbundet
 

Kihelyezett konzuli napok –kedvezményes honosítás Svédországban

 

 

A  kedvezményes honosítási eljárás, azaz a magyar állampolgárság kérelmezésének megkönnyítése érdekében  Magyarország stockholmi nagykövetsége 2013 áprilisától kihelyezett konzuli fogadónapokat szervez Svédország különböző, elsősorban a magyarok által nagyobb számban lakott városaiban.

Célunk, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, és egyéb konzuli ügyekben is lehetőség nyíljon intézkedésre, tájékoztatásra.

A kedvezményes honosítással megbízott konzulunk a helyi egyesületek, magyar közösségek, vagy akár több magánszemély kérésére - előzetes elektronikus vagy telefonos egyeztetést követően - utazik az adott településekre. A kedvezményes honosítási eljárás átlagos ügyintézési ideje 4-5 hónap.

 

Az igényeket kérjük, jelezzék a stockholmi Magyar Nagykövetségnek az alábbi telefonszámokon (hétköznap 9-16 óra között), vagy e-mail címen:

Nagykövetség: 08-661-67-62/203, 211-es mellék

Konzuli Hivatal: 08-663-66-39

Web:www.mfa.gov.hu/emb/stockholm   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Támogatóink

 

Stockholmi Magyar Nagykövetség