Svédországi Magyarok Országos Szövetsége
 
Ungerska Riksförbundet
 

Nemzeti Regiszter

 

 
 
Magyarország útjára indította a külhoni magyarságot megszólító kezdeményezését, a Nemzeti Regisztert, 
 amely 2011. október 17-étől honlap formájában elérhető.
 
 
A Nemzeti Regiszter megalkotásának gondolatát az a tény hívta életre, hogy a történelem viharai során a magyar nemzet világnemzetté vált. Létrehozásának célja, hogy közvetlenül lehessen kapcsolatba lépni a világ számos pontján élő valamennyi magyarral. 
Hitvallásunk, hogy nem mondunk le egyetlen magyarról sem.
 
A honlap hasznos információkat tartalmaz a magyarság közéleti kérdéseiről, illetve fórumot teremt az egymástól távol élő magyar közösségek számára a párbeszédre. Ennek érdekében számos lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy folyamatosan frissülő, élő rendszer működhessen. A nyugati diaszpóra szervezetek megoszthatják egymással és az oldalra látogatókkal az általuk szervezett programokat, beszámolókat, illetve képet és videót is feltölthetnek.  
 
A honlapon híreket, eseményeket, programokat teszünk közzé, heti rendszerességgel hírlevelet küldünk, segítünk az eligazodásban, megkeressük, és megszólítjuk a világon élő valamennyi magyart.  Lehetőséget biztosítunk a Magyar Kormánnyal való kapcsolatfelvételre, a diaszpórában élő magyar közösségek bemutatkozására, hogy bárhol a világon élő magyar a hozzá legközelebbi magyar közösségben otthonra találjon.
 
 A Nemzeti Regiszter a magyarság azon tagjaira is számít, akik már kevésbé beszélik a magyar nyelvet. A honlap ezért a magyar mellett angol nyelven is elérhető (a későbbiek során spanyol nyelven is működni fog).
 
A Nemzeti Regiszter a www.nemzetiregiszter.hu  vagy a www.hungarianregister.com oldalon érhető el. A honlapról a sajtóból, a diaszpóra szervezetektől, a közösségi oldalunkról (www.facebook.com/nemzetiregiszter) tájékozódhat illetve személyes megkeresés útján az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
 
Regisztrálni két módon lehet: a Nemzeti Regiszter honlapján; illetve jognyilatkozat kitöltésével az egyszerűsített honosítási kérelmet befogadó intézményekben, így a stockholmi Magyar Nagykövetségen is. A két jelentkezési mód egyenértékű. A nyilatkozat kitöltése önkéntes. Regisztrációs díj nincs.
 
Amennyiben Ön kitöltötte a Nemzeti Regiszterhez való csatlakozási szándékát jelző nyilatkozatot, az Ön által megadott email címre kapni fog egy automatikus levelet, amely tartalmaz egy linket. Erre kattintva aktiválhatja jelentkezését a honlapon. 
 
 
A Nemzeti Regisztert a Magyar Kormány Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma (KIM) működteti és felügyeli. Így az adatok felvételét, rögzítését és kezelését is ez a minisztérium látja el. A Nemzeti Regiszter adatvédelmi és kezelési szempontból a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően jár el. A Nemzeti Regiszter működtetése során a KIM, mint adatkezelő és adatfeldolgozó minden egyén számára személyes adatainak gépi feldolgozása során, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítja, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák. [A KIM e tekintetben a következő adatvédelmi és kezelési elveket tekinti magára nézve kötelezőnek: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, valamint az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény.] 
A KIM kötelezi magát arra, hogy az adatokat harmadik félnek nem továbbítja, nem adja át, azokat harmadik fél számára semmilyen módon nem teszi hozzáférhetővé. 
 
Híreinket heti rendszerességgel küldjük. A magyar szervezeteknek híreik, programjaik, eseményeik terjesztésében lehetőséget biztosítunk. Amennyiben igényli, napi sajtófigyelőnkre, illetve heti sajtóelemzésünkre is feliratkozhat. 
 
Amennyiben kívánja, saját híreit az Ön által előnyben részesített, illetve az Önhöz legközelebb eső magyar szervezeten keresztül juttathatja el hozzánk. 
 
Kérdéseit és észrevételeit az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.
 
 
 
Látogasson el Ön is a
internetes címekre, 
és legyen részese a magyarság új találkozóhelyének!
 
 
 
 
 
Hungary has launched a new initiative aimed at addressing Hungarians living outside the borders. The Hungarian Register is a website, but it means a lot more. Its primary purpose is to reach out to Hungarians wherever they live in the world. The idea of creating a Hungarian Register emerged from realizing the need to facilitate direct forum links between Hungarian communities living far from the kin-state. On the website you may find reports of news, events and programs of Hungarian Diaspora organizations, which may also share photos and videos. The Hungarian Register seeks to be a lively and steadily updated connection between Hungary and Hungarian communities living abroad. Its special mission is to address all those Hungarians who hardly speak Hungarian. Therefore the Hungarian Register is also available in an English version. Visit the websites at www.nemzetiregiszter.hu and www.hungarianregister.com and be part of the new virtual meeting place for Hungarians!
 

Támogatóink

 

Stockholmi Magyar Nagykövetség